Startpagina

Shantyfestival Smallingerland 22 september 2018

v.a. 12.00 uur in het centrum van Drachten

Jaren geleden was het vanzelfsprekend dat er in Drachten jaarlijks een groot en succesvol shantyfestival werd georganiseerd.

 

In 2012 hebben de Peijesjongers de organisatie op zich genomen. Daarin werden zij trouwens bij de uitvoering voortreffelijk ondersteund door de beide andere koren in Smallingerland. Ook in 2013 is in het kader van het Skûtsjejier in september een zeer succesvol groot festival georganiseerd.

 

De drie shantykoren in de gemeente Smallingerland hebben in 2014 de handen ineen geslagen en gezamenlijk de Stichting Shantyfestival Smallingerland opgericht.

In deze stichting zitten vertegenwoordigers van de drie koren uit Drachten, Opeinde en Rottevalle.

 

Binnen de stichting kennen we een bestuur én een uitvoeringscommissie. Beiden bestaan uit vertegenwoordigers van de drie koren.

 

De stichting wil tweejaarlijks een groot shantyfestival in Smallingerland organiseren. Dit festival bestaat dan uit twee delen:

.het festival in het centrum van Drachten met deelname van een 12-tal koren

.voorafgaande daaraan afwisselend in de dorpen een extra bijeenkomst waaraan de drie koren

deelnemen

 

 

Deze website werd voor het laatst bijgewerkt op 24 juni 2018.

De Brêgesjongers

De Pein

 

Shantykoor “De Brêgesjongers” uit Opeinde is opgericht in 1997 en intussen uitgegroeid tot een koor van ± 30 leden. We zijn begonnen met het zingen van shanties, maar ondertussen hebben we ook folksongs, liedjes uit het Frysk Lieteboek en andere populaire liederen op ons repertoire. Tijdens een optreden proberen we daar een mooie mix van te maken.

Klik HIER voor de website van de Brêgesjongers.

Deelnemers 2018

Bregesjongers

De Peijesjongers út Dragten

 

Shantykoor De Peijesjongers út Dragten vond zijn oorsprong in 2001. Het koor bestaat inmiddels uit ruim 40 leden. Het repertoire bestaat uit traditionele shanty's, zeemansliederen en ook liederen die te mooi zijn om niet te zingen.

Klik HIER voor de website van De Peijesjongers

De Admiraliteitsjongers

De Piipegaeltsje Sjongers

Rottevalle

 

Na het optreden van een shantykoor tijdens het dorpsfeest van 1994, begon het zelf zingen van shanty's te leven bij een aantal mannen uit Rottevalle en omstreken. Sinds het eerste optreden in november 1994 zijn de Piipegaelstje Sjongers geregeld met elkaar op stap om hun shanty's en zeemansliederen ten gehore te brengen.

Klik HIER voor de website van de Piipegaeltsje Songers.

Compagnonsvaarders

Kaperskoor Lelystad

 

Lopster Stormvogels

 

Onder Zeil

De Peijesjongers

Smokkelaars van de Skans

 

Doekegat Piratenkoor

Rumsop

Piipegaeltsje sjongers

Fortitudo

Magellan Singers

Lady's Pirates

Noaten op e sang

Leeuwarder shantykoor

Rundezangers